21.11.2022

Emilio Tuñón, Premi Nacional d'Arquitectura 2022

Flor de Mansilla + Tuñón i Emilio Tuñón Premi Nacional d'Arquitectura 2022
Flor de Mansilla + Tuñón

El nostre autor Emilio Tuñón ha estat guardonat amb el Premi Nacional d'Arquitectura 2022, atorgat pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Hem treballat amb ell en el disseny de dos elements de paisatge i en la construcció d’un dels seus edificis.

 

El 2008, juntament amb el seu soci Luis Moreno García-Mansilla, van dissenyar l'element de paisatge Flor. El disseny optimista del seient comunitari, biomòrfic i radial, possibilita l'ús flexible en parelles o individualment, preservant la intimitat de l'usuari. La seva primera instal·lació va ser al pati d'accés al Centre Documental de la Comunitat de Madrid (2003), antiga fàbrica de cerveses «El Águila» projecte del mateix estudi Mansilla + Tuñón que integra en diversos volums arquitectònics la Biblioteca i l'Arxiu Regional. Amb Flor generen un lloc de trobada entre els usuaris de les diferents institucions que integren el conjunt.

 

El mateix any Escofet va col·laborar en el disseny i la producció dels panells de façana de formigó per a la construcció de la Cúpula de l'Energia a la Ciutat del Medi Ambient de Sòria, les obres de la qual s'han reprès aquest any després d'un lustre d'incertesa.

 

Finalment, el 2013 i per petició expressa d'Escofet, dissenya Starfish. Una reeixida revisió de la banca Flor en polietilè rotomoldejat. Adaptant-se als condicionants del nou material, assumeix la mateixa funció que la seva predecessora que per la seva lleugeresa és de les banques més reeixides de la nostra Air Collection.

Cupula de la Energia en Soria de Emilio Tuñón Premio Nacional de Arquitectura 2022
Starfish banca Air Collection de Emilio Tuñón Premio Nacional de Arquitectura 2022
Flor de Mansilla + Tuñón y Emilio Tuñón Premio Nacional de Arquitectura 2022